MaatalousKonemessujen uutuudet kiinnostivat

Messuihin osallistui ennätysmäärä näytteilleasettajia ja kävijöitä.

Kuva: Pekka Hannila


 

MaatalousKonemessut tarjosi 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa laajan kattauksen maa- ja metsätalousalan koneita, palveluja ja laitteita alan ammattilaisille. Messuihin osallistui ennätysmäärä näytteilleasettajia ja kävijöitä. Seuraavan kerran MaatalousKonemessut järjestetään kahden vuoden kuluttua vuonna 2026 Helsingin Messukeskuksessa. Ensi vuonna järjestetään KoneAgria 2025 Tampereella.

 

MaatalousKonemessuille osallistui 483 näytteilleasettajaa ja kävijöitä oli 18 768. Edellisellä kerralla vuonna 2022 MaatalousKonemessuilla vieraili 16 961 kävijää ja näytteilleasettajia oli 414.

”Messujärjestäjän kannalta nyt kolmatta kertaa järjestetyt MaatalousKonemessut onnistuivat erinomaisesti. Messuilla viivyttiin pitkään ja useilla osastoilla kiiteltiin tapahtuman ammattimaisuutta ja kaupallisuutta”,  kertoo Leo Potkonen Helsingin Messukeskuksesta. ”Uskon, että tapahtuma omalta osaltaan toi positiivista virettä maa- ja metsätalousalalle. Tiedolla päästään pitkälle ja vain investoimalla entistä parempiin koneisiin, päästään myös parempiin tuloksiin.”

MaatalousKonemessuilla esiteltiin paljon koneuutuuksia. Agco Suomen osastolla oli esillä parikymmentä konetta, joista kiinnostavin oli ensiesittelyssä ollut Valtran S-sarja. ”Olemme erittäin tyytyväisiä tapahtumaan. Olemme tehneet sellaisiakin kauppoja, joita ei ilman messuja olisi tullut. Olemme myös saaneet todella paljon liidejä, joista solmitaan kauppoja tapahtuman jälkeen. Porukat ovat olleet hyvällä tuulella  ja olemme solmineet hyviä kontakteja”, kertoo Agco Suomen myyntijohtaja Matti Kallio. ” Tänä vuonna nostatimme messupöhinää jo ennen messuja mm. kovilla shop-tarjouksilla ja ne näkyivät hyvin myös messuilla.”

Innovaatiotori rakentui nyt neljättä kertaa. Konseptia on kehitetty joka vuosi lisää. Nyt mukana oli 26 innovaatiohanketoimijaa ja Innovaatiotorin ympärillä useita startup-yrityksiä ja muita innovatiivisia pienempiä yrityksiä. ”Saimme paljon hyvää palautetta erityisesti yrityksiltä. He hyötyivät innovaatiokeskittymästä paljon. Kävijät olivat kiinnostuneita hankkeista ja messuilla luotiin paljon kehittäjä- mutta myös maanviljelijäkontakteja. Innovaatiohankkeita tarvitaan ehdottomasti alan uudistumisessa ja varsinkin sopeutumisessa globaaleihin haasteisiin”, toteaa verkostokoordinaattori  Tuija Kallio Maaseutuverkostosta, joka oli päävastuussa Innovaatiotorin kokoamisesta. ”Seuraavan kerran Innovaatiotori nähdään KoneAgria 2025 -näyttelyssä Tampereella.”

 

Suurin ja kattavin sisätiloissa järjestettävä maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma

Helsingin Messukeskus järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus. Ammattitapahtuman ohjelman tuotti ProAgria alan merkittävimpien järjestöjen ja toimijoiden kanssa.  MaatalousKonemessut 2024 järjestettiin 17. – 19.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

KoneAgia 2025 -näyttely järjestetään 9. – 11.10.2025 Tampereella ja MaatalousKonemessut 8. - 10.10.2026 Helsingissä.

www.maatalouskonemessut.fi

Lähde: Messukeskus 19.10.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alfa Romeo Junior sai hinnat

Alfa Romeo Giulia ja Stelvio päivittyivät

Mercedes-Benz C 300 eTA Business AMG 2020 -koeajo