Volvo EX30 voitti muotoilupalkinnon

Palkinto on tunnustus erinomaisesta muotoilusta, ja sen perustana ovat neljä laadukkaan muotoilun periaatetta: toimivuus, vetovoima, käytettävyys ja vastuullisuus.


 

Volvon kompakti katumaasturi Volvo EX30 on voittanut arvostetun Red Dot ’Best of the Best Product Design 2024’ -palkinnon.

 

Palkinto on tunnustus erinomaisesta muotoilusta, ja sen perustana ovat neljä laadukkaan muotoilun periaatetta: toimivuus, vetovoima, käytettävyys ja vastuullisuus. Tuomaristo, joka koostui 39 asiantuntijasta eri puolilta maailmaa, valitsi EX30:n voittajaksi erittäin vahvojen ehdokkaiden joukosta. Auton kokonaispisteet olivat 93/100.

“Volvo EX30 kuvastaa Volvon muotoiluarvoja kompaktissa mittakaavassa ja esittelee skandinaavista premium-muotoilua, jossa muoto seuraa toimivuutta”, sanoo Volvon pääjohtaja Jim Rowan. “EX30:llä on tähän mennessä pienin hiilijalanjälki kaikista sähköisistä Volvo -malleista, ja se on suunniteltu Volvolle ominaiseen tapaan erittäin turvalliseksi. Auto on täynnä huippuluokan teknologiaa, ja se istuu täydellisesti tämän päivän markkinoille, kun yhä useammat asiakkaat siirtyvät sähköautoiluun.” 

EX30:ssä on pitkä akseliväli, suuret vanteet ja tasaiset ylitykset, jotka tuovat ulkoasuun tasapainoisuutta ja hienostuneisuutta. Luonnollisten ja kierrätettyjen materiaalien käyttö autossa on askel kohti kestävän kehityksen tavoitteita. Lisäksi sähköauton tarjoamaa tilaa on hyödynnetty luomalla keskitetty teema kaikelle säilytystiloista säätimiin ja näyttöihin, mikä muodostaa joustavan tilan erinomaisilla mittasuhteilla.

 

Lukuisia palkintoja voittanut auto 

EX30 esiteltiin viime kesänä, ja se on voittanut jo yli 20 merkittävää palkintoa, kuten arvostetun Car Design 2024 -palkinnon, jonka auto&design-lehti on perustanut vuonna 1984. Muita mallin saamia tunnustuksia ovat muun muassa The Sun -lehden ‘Car of the Year’, Sunday Timesin ‘Small SUV/Crossover of the Year’ sekä Top Gear -lehden ‘Eco Warrior of the Year’.

 

Lähde: Volvo Car Finland 23.4.2024


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alfa Romeo Giulia ja Stelvio päivittyivät

Mercedes-Benz C 300 eTA Business AMG 2020 -koeajo

Alfa Romeo Junior on kompakti ja urheilullinen