Siirry pääsisältöön

Käytetyn Teslan hinta sukeltaa Britanniassa -FT

Käytettyjen Teslojen hinnat lähtivät nopeaan laskuun sen jälkeen, kun autonvalmistaja ilmoitti viime vuonna alentavansa uusien autojen hintoja. Kuvassa 3-sarjan auto. Kuva: Tesla


 

Käytettyjen Tesla-sähköautojen arvo laskee nyt nopeasti verrattuna muihin  sähköautomerkkeihin. Asiasta kertoo Financial Times.

Käytettyjen Teslojen hinnat ovat romahtaneet sen jälkeen, kun sähköautovalmistaja laski rajusti Y- ja 3-sarjojen autojensa hintoja viime vuoden puolella. Asiasta kertoo talouslehti Financial Times (FT) autojen hintoja seuraavan Cap HPI:n datan pohjalta.

Tiedot ovat peräisin Britanniasta, joka on yksi Teslan suurista markkina-alueista. FT:n mukaan autojen arvon heikentyminen on nopeutunut myös muissa myyntimaissa.

Tammikuussa 2023 ostetun, pidemmän kantaman akulla varustetun Model 3 -auton arvon ennustetaan datan pohjalta rojahtavan vuodessa 46 prosenttia reilusta 57 000 punnasta (noin 65 300 euroa) noin 31 300 puntaan (35 600 euroa).

Arvonpudotus on raju verrattuna aiempaan. Esimerkiksi syyskuussa 2021 ostetun saman mallin auton arvo laski vain neljä prosenttia vuoden aikana. Uutena 48 400 puntaa (55 000 euroa) maksanut auto kustansi vuoden päästä 46 300 puntaa (52 700 euroa).

Ennusteiden mukaan muiden automerkkien sähköautot menettävät tällä hetkellä arvoaan Tesloja hitaammin. Vielä viime vuonna käytetyt sähköautot saattoivat maksaa miltei saman verran tai jopa enemmän kuin mitä kyseinen auto oli maksanut uutena.

Tesla aloitti alennuksensa viime vuonna Kiinasta, ja Suomeen autojen hintojen leikkaukset tulivat vuoden alussa. Suomessa joidenkin uusien mallien hintoja leikattiin jopa yli 10 000 eurolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alfa Romeo Giulia ja Stelvio päivittyivät

Mercedes-Benz C 300 eTA Business AMG 2020 -koeajo

Alfa Romeo Junior on kompakti ja urheilullinen