Kian lippulaiva EV9 viimeisissä testeissä

Täysin uuden Kia EV9:n ensiesittely tapahtuu alkuvuodesta 2023. Kuvassa auto on vielä naamioituna testiajossa.


 

Kia on julkaissut kuvia merkin tulevasta lippulaivasta viimeisissä testeissä. Keväällä 2023 esiteltävä Kia EV9 tulee edustamaan täyssähköisten SUV-mallien kärkeä, ja jatkaa Kian kasvua kestävän sähköisen liikkumisen kehittymisessä.

 

44 kuukauden kehitystyön jälkeen Kia EV9 on parhaillaan käymässä läpi kattavaa testiohjelmaa Kian globaalissa tuotekehityskeskuksessa Namyangissa Koreassa. Kehitystyö on tähdännyt asettamaan uudet standardit isojen sähköisten SUV-autojen luokkaan niin tyylin, suorituskyvyn, sähköisen toimintamatkan, ajo-ominaisuuksien kuin myös käytettävyyden ja mukavuuden osalta.

Viimeisimmässä testivaiheessa EV9:n kyvyt työnnetään äärirajoille, ja varmistetaan auton luotettavuus myös äärimmäisissä olosuhteissa. Auton nelivetojärjestelmää testataan haastavissa mäkiolosuhteissa, erittäin epätasaisilla ajoalustoilla, sekä kahluutesteissä. Ajodynamiikkaa testataan myös korkean nopeuden käsittelykokeissa sekä liukasradoilla. Mukulakivitiellä koetellaan EV9:n mukavuutta sekä kokoonpanon laatua. Namyangin tuotekehityskeskuksessa tehtävien testien lisäksi Kia EV9 on käynyt läpi rankkoja testejä luonnollisissa ympäristöissä eri puolilla maailmaa.

Esimakua tulevasta lippulaivamallista saatiin ensimmäisen kerran Kia EV9 Conceptin muodossa loppuvuodesta 2021 Los Angelesin autonäyttelyssä. Valmistajan edistykselliselle vain sähköautoja varten kehitetylle E-GMP-pohjalevylle rakentuva EV9 tulee edustamaan sähköisten SUV-mallien huippua. Täysin uuden Kia EV9:n ensiesittely tapahtuu alkuvuodesta 2023.

Kia Finland kertoi asiasta tiedotteessaan 26.8.2022.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alfa Romeo Giulia ja Stelvio päivittyivät

Mercedes-Benz C 300 eTA Business AMG 2020 -koeajo

Alfa Romeo Junior on kompakti ja urheilullinen