Polestar listautui Nasdaqiin

 

Nasdaq-pörssilistaus on seurausta Polestarin vuoden 2022 vahvalle aloitukselle, jossa Polestar on ilmoittanut ennätysmyynnistä ja Polestar 2 -mallin vahvasta tilausmäärästä.


 

Ruotsalaisen, suorituskykyisten sähköautojen merkin Polestarin osakkeilla aloitettiin kaupankäynti New Yorkin Nasdaq-pörssissä 24. kesäkuuta 2022. Polestarin kaupankäyntitunnuksena Nasdaqissa toimii PSNY.

Listautuminen on jälleen uusi merkkipaalu Polestarille, joka aloitti toimintansa vuonna 2017 ja on sittemmin laajentunut globaaliksi sähköautoyhtiöksi. Startupeille ominaisen ketteryyden ja vakiintuneiden autonvalmistajien ammattitaiton ja kapasiteetin yhdistävä Polestar on tuottanut jo kaksi palkittua automallia. Polestarin valmistamia autoja liikkuu maailman teillä jo yli 55 000 kappaletta.

“Tämä on koko Polestarin tiimille valtavan ylpeä hetki”, sanoo Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath. “Aloitamme uuden luvun tarinassamme, jota voi kuvailla yhdellä sanalla: kasvu. Tavoitteemme on myydä vuoteen 2025 mennessä 290 000 autoa vuodessa, mikä on kymmenen kertaa enemmän kuin vuonna 2021. Meillä on jo todistettu liiketoimintamalli ja nyt tapahtuva listautuminen antaa meille tarvittavat varat ja alustan toteuttaa kunnianhimoisia tulevaisuuden suunnitelmiamme, ja viedä toimialan johtavia kestävän kehityksen tavoitteitamme eteenpäin.”

Nasdaq-pörssilistaus on seurausta Polestarin vuoden 2022 vahvalle aloitukselle, jossa Polestar on ilmoittanut ennätysmyynnistä ja Polestar 2 -mallin vahvasta tilausmäärästä. Sähköisestä fastback-mallista on tehty yli 32 000 tilausta, mikä vastaa 290 %:n kasvua vuoden 2021 samaan ajankohtaan verrattuna. Polestar on myös laajentunut 25 markkinalle verrattuna 19 markkinaan vuoden 2021 lopulla, ja asiakkaita palvelee lähes 130 Polestarin toimipistettä.

Thomas Ingenlath jatkaa: “Lisäämme mallistoomme kolme uutta premium-sähköautoa vuoteen 2024 mennessä. Ensimmäisenä vuorossa on SUV-malli Polestar 3, joka lanseerataan myöhemmin tänä vuonna. Kiinnostava mallisto on perusta Polestarin kasvulle sähköautomarkkinan houkuttelevimmilla ja tuottoisimmilla segmenteillä.”

Polestar soittaa Nasdaq-pörssin kelloa New Yorkissa 28. kesäkuuta juhlistaakseen listautumistaan. Tilaisuutta voi seurata suorana verkossa osoitteessa https://livestream.com/accounts/27896496/events/10423292.

Polestarin listautuminen suoritettiin solmimalla liiketoimintojen yhdistämissopimus Gores Guggenheim, Inc:n kanssa, joka on yritysostoihin erikoistunut yhtiö, jonka ovat muodostaneet The Gores Groupin ja Guggenheim Capital, LLC:n tytäryhtiöt. Sopimus hyväksyttiin virallisesti kokouksessa Gores Guggenheimin osakkeenomistajien kanssa 22. päivä kesäkuuta, 2022.

Polestar kertoi asiasta tiedotteessaan 24.6.2022.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alfa Romeo Giulia ja Stelvio päivittyivät

Mercedes-Benz C 300 eTA Business AMG 2020 -koeajo

Alfa Romeo Junior on kompakti ja urheilullinen