Toyota keskeytti autotuotannon Pietarissa

Toyotalla on Pietarissa RAV4- ja Camry-malleja valmistava tuotantolaitos, jonka toiminta on keskeytetty. Kuvassa Camry.


 

Autonvalmistaja Toyota kertoo seuraavansa Ukrainan tapahtumia huolestuneena ihmisten turvallisuudesta ja toivoo paluuta rauhaan mahdollisimman nopeasti. Toyota Auto Finland kertoi asiasta tiedotteessaan 3. maaliskuuta 2022.

-Yrityksenä, jolla on toimintaa sekä Ukrainassa että Venäjällä, ensisijainen tavoitteemme kriisin aikana on varmistaa työntekijöidemme, jälleenmyyjiemme henkilökunnan sekä yhteistyökumppaneidemme turvallisuus. Seuraamme myös tarkasti kansainvälistä kehitystä ja teemme tarvittaessa jatkopäätöksiä, Toyota sanoi.

 

Toyotan liiketoiminnan tila Euroopassa tällä hetkellä:

·    Kaikki toiminta Toyota Ukrainassa on keskeytetty 24. helmikuuta alkaen. Toyota Ukraine käsittää myynti- ja jälkimarkkinointitoiminnot sekä 37 jälleenmyyntitoimipaikkaa, ja sen omistaja on.Sumitomo Corporation.

·    Toyota Motor Russia pysäyttää tuotannon Pietarin tuotantolaitoksessa 4. maaliskuuta alkaen. Autojen maahantuonti on keskeytetty toistaiseksi toimitusketjuhäiriöiden vuoksi. Toyota Russia käsittää myynti- ja jälkimarkkinointitoiminnot, 168 jälleenmyyntitoimipaikkaa sekä Pietarissa sijaitsevan RAV4- ja Camry-autoja valmistavan tuotantolaitoksen. Pietarin tuotantolaitoksessa valmistetaan autoja Venäjän markkinoiden lisäksi Valko-Venäjän, Kazakstanin ja Armenian markkinoille.

·    Valmistus- ja myyntitoiminnot muualla Euroopassa jatkuvat normaalisti.

 

Toyotan tytäryhtiöt Ukrainan naapurimaissa ovat jo ryhtyneet konkreettisiin toimiin tukeakseen ukrainalaisia työntekijöitä ja heidän perheitään. Perheille on järjestetty kuljetuksia naapurimaihin, huolehdittu perheiden majoituksesta ja ruokailusta sekä tarjottu muuta tarvittavaa tukea. Muusta Toyotan tarjoamasta humanitäärisestä tuesta tiedotetaan heti yksityiskohtien varmistuttua.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alfa Romeo Giulia ja Stelvio päivittyivät

Mercedes-Benz C 300 eTA Business AMG 2020 -koeajo

Alfa Romeo Junior on kompakti ja urheilullinen