Mazda MX-30 loisti turvakokeessa

Täyssähköinen Mazda MX-30 sai täydet viisi tähteä Euro NCAP testissä.


 

Täyssähköinen Mazda MX-30 on saavuttanut täydet viisi tähteä Euro NCAP testissä, kun se sai 91 prosentin ja 87 prosentin tulokset aikuisen ja lapsimatkustajien kategorioissa. 91 prosenttia on paras aikuisen matkustajan tulos mitä yksikään auto on saavuttanut viimeisimpien, 2020 Euro NCAP standardien tultua voimaan. Auton maahantuoja Inchcape Motors Finland kertoi asiasta tiedotteessa 12. marraskuuta 2020.

Mazda MX-30 saavutti täydet pisteet niin sivusuunnan törmäyksen testissä kuin myös 6 ja 10 -vuotiaan lapsen kolaritestissä niin etu- kuin sivusuunnasta. Mazda MX-30 on ensimmäinen Mazda mikä saavuttaa täydet viisi tähteä uuden, tiukempien kriteerien 2020 Euro NCAP standardien törmäystesteissä. 2020 testit sisältävät uusia mittauksia matkustajien turvallisuudessa ja törmäysten jälkeisissä tapahtumissa. Myös viimeisimmät kuljettajaa avustavat teknologiat vaikuttavat valmistajan mukaan tulokseen merkittävästi.

Täyssähköinen uutuusmalli on hyvässä seurassa sillä myös CX-5 (2017), Mazda6 (2018), Mazda3 ja CX-30 (molemmat 2019) ovat myös saavuttaneet täyden viiden tähden Euro NCAP tuloksen.

Mazda MX-30 suoriutui erinoimaisesta kaikissa Euro NCAP testin katergorioissa: Aikuinen matkustaja 91 prosenttia, lapsi matkustaja – 87 prosenttia, jalankulkijan turvallisuus – 68 prosenttia, kuljettajaa avustavat järjestelmät – 73 prosenttia. Tulos on kolmen avaintekijän ansiota: uusi Skyactiv-Vehicle Architecture kori on vahva, törmäysvoimia vaimentava mutta silti kevyt rakenne. Laaja kattaus kehittyneitä i-Activsense turvallisuusteknologioita mitkä vähentävät törmäyksen ja loukkaantumisen todennäköisyyttä ja auttavat kuljettajaa havaitsemaan potentiaalisia vaaroja. Lisäksi panostukset jalankulkijoiden turvallisuuteen paransivat tulosta.

Massasta erottuvat freestyle-ovet ovat jatkumoa vuonna 2003 myyntiin tulleelle Mazda RX-8:lle. Freestyle ovet eivät kuitenkaan heikennä auton turvallisuutta lainkaan. Itse asiassa ’etupuolelta törmäystestetun auton korin analyysin tuloksena todettiin että MX-30:n  rakenne ei aiheuta riskiä matkustajille etupuolen törmäyksen voimasta.’ Testaajat sanoivat. ’sekä sivuttaisessa törmäystestissä – mikä muistuttaa törmäystä toisen ajoneuvon kanssa, kuin myös rajummassa sivuttaisessa pylvästörmäyksessä, matkustajien turvallisuus on hyvä ja auto saavutti täydet pisteet näissä kahdessa mittauksessa.’

Lähde: Inchcape Motors Finland

Kuva: Inchcape Motors Finland, Mazda

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alfa Romeo Giulia ja Stelvio päivittyivät

Mercedes-Benz C 300 eTA Business AMG 2020 -koeajo

Alfa Romeo Junior on kompakti ja urheilullinen