Laakkosen toimitusjohtajaksi Pietu Parikka

KTM Pietu Parikka on nimitetty autokonserni Laakkosen uudeksi toimitusjohtajaksi.  


KTM Pietu Parikka on nimitetty autokonserni Laakkosen uudeksi toimitusjohtajaksi. Parikka on toiminut Laakkosen talousjohtajana vuodesta 2018 sekä vt. toimitusjohtajana kuluneen kevään aikana. Ennen Laakkoselle siirtymistä Parikka teki uraa kansainvälisessä liikkeenjohdon konsultointiyritys Ernst & Youngissa. 

– Pietu Parikassa yhdistyvät henkilöjohtamisen taito ja syvä talousosaaminen. Näitä ominaisuuksia tarvitaan vallitsevassa markkinatilanteessa. Uskon, että hän pystyy kannustamaan koko henkilöstöä entistä parempiin tuloksiin positiivisella ja valmentavalla johtamistyylillään, sanoo autokonserni Laakkosen hallituksen puheenjohtaja Reetta Laakkonen yhtiön tiedotteessa 16. kesäkuuta 2020.

– Olen kiitollinen Laakkosen perheelle ja yhtiön hallitukselle luottamuksesta ja mahdollisuudesta luotsata konsernia eteenpäin. Tunnen Laakkosen innovatiivisena edelläkävijänä ja näen yhtiön tulevaisuuden kirkkaana autoalan haastavista ajoista huolimatta. Laakkosen eväät onnistumiseen ovat osaava, innostunut ja sitoutunut henkilökunta sekä vahvat automerkit ja luottoyhteistyökumppanit, Pietu Parikka sanoo.

Hän aloittaa uudessa tehtävässään välittömästi.

Autokonserni Laakkonen ilmoitti toukokuussa, että toimitusjohtajana toiminut Tero Panhelainen jättää tehtävänsä Laakkosella.

BMW- ja MINI-liiketoiminta omaksi liiketoiminta-alueeksi

Toimitusjohtajavaihdoksen lisäksi Laakkonen perustaa uuden yrityksen, johon se keskittää BMW- ja MINI -automerkkien liiketoiminnan.

– Laakkonen on suurin BMW:n jälleenmyyjä Suomessa sekä ainut virallinen MINI-jälleenmyyjä, joten on luontevaa eriyttää näiden merkkien liiketoiminta omaksi tulosyksiköksi. Näin voimme entistä paremmin keskittyä merkkikohtaisten palvelujen ja asiakaskokemuksen kehittämiseen koko autokonsernissa, kommentoi Parikka.

Uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1.1.2021. BMW- ja MINI-liiketoimintojen parissa työskentelevä henkilökunta siirtyy uuteen yritykseen vanhoina työntekijöinä.

Lähde: Laakkonen
Kuva: Laakkonen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alfa Romeo Giulia ja Stelvio päivittyivät

Mercedes-Benz C 300 eTA Business AMG 2020 -koeajo

Alfa Romeo Junior on kompakti ja urheilullinen