Mazdan täyssähköauto MX-30 sai hinnat

Mazdan ensimmäinen täyssähköauto uusi Mazda MX-30 on hinnoiteltu Suomessa. Myynti aloitetaan First Edition -mallilla mihin sisältyy erittäin kattava paketti varusteita houkuttelevaan 35 990 euron hintaan. Sähköauton hankintatuen kanssa hinta on 33 990 euroa.


Mazdan ensimmäinen täyssähköauto uusi Mazda MX-30 on hinnoiteltu Suomessa. Myynti aloitetaan First Edition -mallilla mihin sisältyy erittäin kattava paketti varusteita houkuttelevaan 35 990 euron hintaan. Sähköauton hankintatuen kanssa hinta on 33 990 euroa. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen syksyn 2020 aikana ja ennakkotilauksen voi nyt tehdä Suomen Mazda -jälleenmyyjillä kautta maan. Maahantuoja Inchcape Motors Finland kertoi asiasta tiedotteessaan 9. huhtikuuta 2020. 

Inchcapen mukaan Mazda MX-30:n freestyle-ovet ovat yksi korin muotoilun katseenvangitsijoista. Suuri oviaukko ilman keskipilaria varmistaa helpon pääsyn koko perheelle. Mazda MX-30 First Editionissa on kaksi erilaista  premium-sisustusvaihtoehtoa. Modern Confidence -sisustuksen vaalea, nykyaikainen look syntyy valkoisesta vegaanisesta nahkajäljitelmästä, melange-sävytetyistä kankaista ja korkista. Industrial Vintage puolestaan sovittaa ruskean vegaanisen nahkajäljitelmän denim-väriseen kankaaseen ja tummempaan korkkiin. 4,395 mm pitkä Mazda MX-30 crossover tarjoaa tyylikkyyttä ja monikäyttöisyyttä jokapäiväiseen käyttöön. 

Voimalinjana on e-Skyactiv -sähkömoottori, mikä kuljettaa autoa vaivattomasti 143 hevosvoiman ja 265 nm väännön ansiosta. Kiihtyvyys 0-100km/h on 9,7 sekuntia. Akun kapasiteetti on 35,5 kWh ja yhdistetty toimintamatka on 200 kilometriä WLTP -mittaustavan mukaan. AC -latauksella enimmäissyöttöteho on 6,6 kW ja CCS -combolla enimmäissyöttöteho on 50 kW, mitä käyttämällä 80 prosentin varauksen lataamiseen menee noin 40 minuuttia. Akun takuu on 8 -vuotta tai 160 000 kilometriä. 

Maahantuojan mukaan poikkeuksellisen hyvän vastineen rahalle tarjoavan First Edition -mallien vakiovarustelu on vertaansa vailla ja sisältää muun muassa Ceramic -metallivärin, 18 tuuman alumiinivanteet, adaptiivisen vakionopeussäätimen, adaptiiviset LED -ajovalot, Heads Up Display tuulilasin heijastusnäytön, pysäköintitutkat eteen ja taakse, peruutuskameran ja 8,8 tuuman Mazda Connect multimediajärjestelmän navigoinnilla. Mazda MX-30 First Edition -mallia myydään vain rajattu 50 kappaleen erä.

Teksti: Johannes Virtanen
Kuva: Mazda/Inchcape Motors Finland

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alfa Romeo Giulia ja Stelvio päivittyivät

Mercedes-Benz C 300 eTA Business AMG 2020 -koeajo

Alfa Romeo Junior on kompakti ja urheilullinen