Kia XCeed saapui Suomeen

Täysin uusi Kia XCeed saapui Suomeen lokakuussa 2019. XCeed-malliston hinnat alkavat 23 990 eurosta.



Täysin uusi Kia XCeed saapui Suomeen lokakuussa. XCeed-malliston hinnat alkavat 23 990 eurosta.

XCeed on Ceed-malliperheen näyttävä crossover-versio, joka on vaihtoehto perinteisille ja isommille SUV-malleille. Auton urheilullista muotoilua korostaa sen coupémainen takaosa. Samalla se tarjoaa kuljettajalle tavallista henkilöautoa suuremman maavaran tuoman hyvän näkyvyyden. Autoon on saatavana runsaasti turvallisuuteen ja modernien älylaitteiden yhdistettävyyteen liittyvää teknologiaa sekä valikoima tehokkaita, turboahdettuja moottoreita.

Uusi XCeed on saatavana kolmena eri varustetasona: LX, EX ja Business Premium. Valittavissa on kolme turboahdettua bensiinimoottoria: 1.0 T-GDI (120 hv), 1.4 T-GDI (140 hv) sekä 1.6 T-GDI (204 hv), joka on myös tehokkaiden Ceed GT:n ja ProCeed GT:n voimanlähteenä. ProCeed on saatavana myös kevythybridinä, jolloin voimanlähteenä on energiatehokas dieselmoottori 1.6 CRDi (136 hv). 1,0-litraisella bensiinimoottorilla varustetussa XCeedissä on aina kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Muihin malleihin on valittavissa myös seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto.

Uuteen XCeediin on saatavana suomenkielinen, 10,25-tuumainen kosketusnäyttö puheohjauksella. Järjestelmä mahdollistaa kahden Bluetooth-laitteen yhdistämisen samanaikaisesti. Korkean resoluution näytöllä varustettu tietoviihdejärjestelmä vie muunneltavuuden uudelle tasolle mahdollistaen kolmen eri sovelluksen käytön samanaikaisesti jaetun kosketusnäytön ansiosta. Uuteen XCeediin on saatavana suomenkielinen, 12,3-tuumainen digitaalimittaristo, joka korvaa perinteiset analogiset mittarit.

XCeedissä on matkustajien suojana runsaasti erilaisia aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden ominaisuuksia. Aktiivisen turvallisuuden varusteista XCeediin on saatavana useita kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Näitä ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin, nopeus-, etutörmäys- ja kuolleen kulman varoittimet, pysäköinti-, kaukovalo- ja kaistallapitoavustimet sekä kuljettajan vireystilan valvonta. Jo LX-varustetasoon kuuluvat vakiona muun muassa aktiivinen kaistavahti, kuljettajan vireystilan valvonta, LED-ajovalot, kaukovaloautomatiikka ja lämmitettävä ohjauspyörä. Ylellisessä Business Premium -varustetasossa ovat vakiona näiden lisäksi 10,25-tuumainen kosketusnäyttö, mukautuva kaistallapitoavustin, 12,3-tuumainen digitaalimittaristo ja automaattinen pysäköintijärjestelmä.

XCeed on varustettu kaikkien uusien Kia-mallien tavoin ainutlaatuisella 7 vuoden tai 150 000 kilometrin tehdastakuulla.

Kia kertoi XCeedin hinnoittelusta tiedotteessa 26. syyskuuta 2019.

Teksti: Johannes Virtanen
Kuva: Kia

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alfa Romeo Giulia ja Stelvio päivittyivät

Mercedes-Benz C 300 eTA Business AMG 2020 -koeajo

Alfa Romeo Junior on kompakti ja urheilullinen