Volkswagen tarjoaa e-Golfin juhlamalliin lisäedun

Volkswagen e-Golf -juhlamallin alkaen hinta 29 089,89 euroa.


Volkswagen vauhdittaa täyssähköisten autojen myyntiä lisäedulla ja tarjoaa jalkapallomaajoukkueen EM-kisapaikan kunniaksi kaksi täyssähköistä juhlamallia: Volkswagen e-Golf ja Volkswagen e-up! Volkswagenin maahantuoja K Auto kertoi asiasta tiedotteessa 20. marraskuuta 2019.
Volkswagenin 4 000 euron juhlatuki on käytettävissä molempiin malleihin. Lisäksi käytettävissä on valtion 2 000 euron suuruinen hankintatuki (30.11.2021 saakka, ensirekisteröinti tehtynä).
Volkswagen e-Golf -juhlamallin alkaen hinta 29 089,89 euroa (voimassa uusiin asiakastilauksiin 20.11.2019 alkaen). Volkswagen e-Golfeja on saatavilla välittömästi toimitukseen (maassa olevat autot) ja myös uusia tuotantopaikkoja on saatu varattua hyvin.
Volkswagen e-Golf

Vuodesta 2014 saakka Volkswagen Golf on ollut Euroopan suosituin auto ja sen mallivalikoimassa on myös täyssähköauto - e-Golf. Volkswagen e-Golf on Volkswagenin ensimmäinen täyssähköinen tuotantomalli kompaktissa kokoluokassa. Sen toinen sukupolvi lanseerattiin vuonna 2017. 

Nyt e-Golf tarjoaa toimintamatkaa noin 170-230 km (WLTP). Volkswagen e-Golfin myötä markkinoille tuli myös uusi litiumioniakku, jonka energiakapasiteetti on 35,8 kWh (bruttokapasiteetti). Akku voidaan ladata tunnissa käyttäen CCS-pikalatauslaitetta (DC, 40 kW). Mikäli lataus tapahtuu kotilatauspistokkeesta (AC, 7,2 kW) akku latautuu 100 prosenttiin 5 tunnissa ja 20 minuutissa. 

Volkswagen e-Golfin sähkömoottori kehittää 100 kW (136 hv) tehoa ja maksimivääntö on 290 Nm. Neliovinen e-Golf kiihtyy 0-100 km/h 9,6 sekunnissa ja sen huippunopeus on 150 km/h. 

Volkswagen e-Golfin vakiovarusteita ovat mm. 8-tuumainen Discover Media radio- ja navigointijärjestelmä, led-ajovalot, mukautuva vakionopeudensäädin ACC, lämmitettävä tuulilasi ja lämpöpumppu, joka parantaa hyötysuhdetta säästäen virtaa ajamiseen ja pidentäen toimintamatkaa. e-Golfissa on myös sähköinen lämmitysyksikkö, joka lämmittää auton sisätiloja. Mikäli auto halutaan lämmittää sisältä samalla kun se on latauksessa, voidaan lämmitys ja ilmastointi aktivoida älypuhelimella We Connect -sovellusta käyttäen. Tällöin ei käytetä auton akkua vaan verkkovirtaa ja akun virta voidaan säästää ajamiseen. 

Volkswagen e-Golf on saatavilla myös yksityisleasingilla, jolloin kuukausihinta alkaen on 374 e/kk (48 kk / 40 000 km), käsiraha 0 e. Yksityisleasingin esimerkkihinta sisältää kiinteän kuukausierän sopimuskauden ajan, toimituskulut, rahoituskustannukset, sopimuksen mukaiset ajokilometrit ja kesä- ja talvirenkaat vanteineen ja auto palautuu sopimuskauden jälkeen jälleenmyyjälle. 

Volkswagen e-up!
Uusiutunut Volkswagen e-up! tekee sähköautoilun mahdolliseksi. Hinta on mennyt alas mutta toimintamatka on kasvanut. Uuden akun johdosta toimintamatka on kasvanut jopa 260 kilometriin. Huolimatta pienestä koostaan Volkswagen e-up! on auto neljälle henkilölle, jotka matkustavat mukavasti niin etu- kuin takaistuimillakin. Se tarjoaa älykästä liikkumista ja ajonaikaista nollapäästöisyyttä.
Volkswagen e-up!:sta on nyt saatavilla rajoitettu juhlaerä ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille alkavat tammikuussa 2020. Volkswagen e-up! -juhlamallin hinnat alkavat 17 534,61 eurosta.  
Volkswagen e-up! yhdistää sähkömoottorin nollapäästöisyyden ja ajamisen hauskuuden. Volkswagen e-up! on kotonaan kaupungissa unohtamatta pidempiäkin matkoja. Uusiutuneen e-up!:n akkukapasiteetti on kasvanut 18,7 kWh:sta 32,3 kWh:n (nettokapasiteetti) tarjoten nyt jopa 260 km toimintamatkaa (WLTP). Sen keskimääräinen kulutus on noin 12,7 kWh/100 km, mikä tekee e-up!:sta täydellisen kumppanin kaupunkiin. Akun latausajat ovat myös lyhyet: akku latautuu 80 prosenttiin saakka 60 minuutissa (40 kW, DC). Muuten, lataus voidaan ohjelmoida etukäteen käyttämällä älypuhelimen Maps+More-sovellusta.  

Volkswagen e-up!:n sähkömoottori tuottaa 61 kW (83 hv) tehoa ja 212 Nm vääntöä. Sähkömoottori välittää väännön välittömästi käyttöön ja niinpä e-up! saavuttaa 0-100 km/h 11,9 sekunnissa ja sen huippunopeus on 130 km/h. 

Volkswagen e-up!:n  vakiovarusteisiin kuuluvat mm. 5 tuuman monitoiminäyttö, Radio Composition Phone (sis. 2 kaiutinta),Maps+More -älypuhelintelakka, automaattinen ilmastointi Climatronic, kaistanpitoavustin Lane Assist, liikennemerkkien tunnistus ja lämmitettävä tuulilasi. Volkswagen e-up!:n mukana tulee aina myös CCS pikalataus (DC 40 kW) ja Mode 3 -latauskaapeli julkisia latausasemia varten. 

Volkswagen e-up! on saatavilla myös yksityisleasingilla, jolloin kuukausihinta alkaen on 214 e/kk (48 kk / 40 000 km), käsiraha 0 e. Yksityisleasingin esimerkkihinta sisältää kiinteän kuukausierän sopimuskauden ajan, toimituskulut, rahoituskustannukset, sopimuksen mukaiset ajokilometrit ja kesä- ja talvirenkaat vanteineen ja auto palautuu sopimuskauden jälkeen jälleenmyyjälle.
Suomessa Volkswagen on myynyt täyssähköautoja vuodesta 2014 asti. Volkswagenin täyssähköautomallistossa on tällä hetkellä pienemmän kokoluokan e-up! ja kompaktin kokoluokan e-Golf. Ensi vuonna mallistoon tulee Suomessakin huikean ennakkokiinnostuksen saanut täysin uusi MEB-alustarakenteeseen pohjautuva ID.3. Todisteena sitoutumisestaan Volkswagen esitteli Los Angelesin autonäyttelyssä tiistaina jälleen uuden täyssähköisen konseptiauton - ID. SPACE VIZZION -auton, joka yhdistää Gran Turismon dynamiikan ja SUV:n tilavuuden. Markkinoille auto on tulossa vuonna 2021.
 
  Sähköautoilu tarvitsee myös infrastruktuuria. Suomessa julkisten latauspisteiden määrä onkin kasvanut tasaista vauhtia ja tässä Volkswagen on myös mukana. K-ryhmä rakentaa Suomeen koko maan kattavan yli 400 latauspistettä sisältävän K-Lataus-verkoston. Uuden K-Lataus-verkoston myötä julkisten pikalatauspisteiden määrä Suomessa kasvaa yli 50 prosenttia ja verkosto tekee K-ryhmästä yhden Suomen merkittävimmistä sähköautojen latausverkoston operoijista.      
Paikallisten jälleenmyyjäliikkeiden Volkswagen e-up! ja e-Golf -mallien tutustumis- ja koeajomahdollisuuksissa, ota yhteys lähimpään Volkswagen-jälleenmyyjään. 

Teksti: Johannes Virtanen
Kuvat: Volkswagen/K-Auto Oy

Neliovinen e-Golf kiihtyy 0-100 km/h 9,6 sekunnissa ja sen huippunopeus on 150 km/h.

Volkswagen e-up! -juhlamallin hinnat alkavat 17 534,61 eurosta.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Alfa Romeo Giulia ja Stelvio päivittyivät

Mercedes-Benz C 300 eTA Business AMG 2020 -koeajo

Alfa Romeo Junior on kompakti ja urheilullinen